Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Ännu en ledig helg

Så har det gått ännu en långhelg. På fredagen var det både nationaldag och musikskolans dag här i Vadstena. Den största behållningen på musikskolans uppvisning var nog de tre små killarna, ungefär lika stora som sina instrument som spelade björnen sover. Kanske inte helt tonsäkert men med stor inlevelse. På det hela var musikskolans uppträdande det roliga som hände här i staden under nationaldagen.
Det blev även en fika på la Bocata, de har verkligen gott bröd där.

På lördagen besökte vi gamla Linköping. Vi strosade runt mellan regnskurarna och tittade på byggnader och utställningar. Och  vid dansbanan var det uppvisning av sällskapsdanser från 1800-talet. Delar av publikan bar även de tidsenlig klädsel.

På söndagen blev det en heldag i Linköping då katolska kyrkan hade utomhusmässa, och därefter matservering och olika uppträdanden. Vi hade bakat Bannofee paj som vi bjöd på. Det var mat från alla delar av världen. Och det mesta var mycket gott. Under själva mässan var Charmaine med i kören så jag kunde strosa runt och fota lite innan jag satte mig i skuggan och väntade in matserveringen.

Dans i Gamla Linköping

Dans i Gamla Linköping

Katolsk utomhusmässa i Linköping

Katolsk utomhusmässa i Linköping