Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Åter i selen

Så var man åter i selen på arbetet. Efter några skakiga dagar börjar jag sakta komma ihåg mina arbetsuppgifter.

Det är helt klart inte enkelt att landa springande efter en fyra veckors lång semester. Man ska komma ihåg var man slutade i de olika projekten och så ska man lokalisera vilka av deltagarna som jobbar och vilka som fortfarande har semester.

I början av veckan ringde det en Irländare och ville prata licenser. Vanligtvis försöker jag alltid vara så charmig och tillmötesgående som jag kan vid sådana samtal, men den här stackaren fick kalla handen. Jag kände att min lilla hjärna inte hade fått upp marschfart ännu så jag avvisade honom med kommentaren att han fick ringa igen en annan dag. Tidigast, absolut tidigast på fredag.
Och han verkade inte vara allt för bekymrad för det, tydligen ringer han runt till andra kunder i Sverige så han inser nog att de flesta kunderna är antingen nyvakna från sin semesterdvala eller fortfarande i dvala så här års.

Annars är det sig likt på jobbet. Ingen har städat mitt skrivbord, och tur är väl det. Jag använder arkiveringsprincipen att allt viktigt ligger i högen mitt på skrivbordet.

Kaffet på jobbet smakar fortfarande utmärkt på kafferasten (och utanför rasten).

Fast det är väldigt lite folk i tjänst på kontoret just nu. På kvällarna kan jag gå för mig själv i korridoren och joddla utan att störa någon.

Men det här är nog lugnet före stormen…

[tags]semester,skrivbord,licenser,kaffe,rast,dvala[/tags]