Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Att drömma sig bort

Jag fick tidningen buffé från ICA dag. Den är full med matlagningsreportage och reklam. Så jag bläddrade igenom den lite slött och konstaterade att det aldrig har sett så bra ut i mitt kök när jag lagat mat som det gör i reportagen.

Men när jag slog igen tidningen fick jag se den stora annonsen som tog upp hela baksidan på tidningen. En vacker solnedgång med svarta siluetter av palmer. Annonsen lockade med en massa rabatter för den som reser med Ving och har ICA kort.

Nu var det inte rabatterna som fick mig att bli sittande och stirra på annonsen. Det var den vackra bilden som bara skrek ut att någon annan stans i världen finns det värme och solsken just nu. Något helt annat än den totalt svarta kalla natten utanför mitt fönster.

Så jag startade datorn och tittade på några bilder från senaste semesterresan och drömde mig bort till en sådan varm och vacker plats en stund. Sedan tänkte jag att snart är det jul och nyår och därefter trillar de nya semesterdagarna in redo att utnyttjas. Då handlar det bara om att skaffa en reskassa. Men vem vet, man kanske har tur och vinner lite pengar på en lott eller bingo? Eller så fortsätter man att leva snålt och stoppar undan lite sparpengar varje månad.

Efter lite fantiserande om kommande resor återgick jag till verkligheten och lagade kyckling till middag. Den blev god även om jag inte fick till samma snygga upplägg på maten som tidningen buffé.

[tags]drömma,resor,ica,buffé,ving,rabatter[/tags]