Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Att göra sig av med böcker

I min bokhylla finns det många böcker. Många böcker som jag har använt mig av i mitt yrke genom åren.

Nu är det så att jag har svårt att göra mig av med saker så i bokhyllan finns böcker som för länge sedan blev frånsprungna av utvecklingen. Vad sägs till exempel om titlar som “Advanced FrontPage 97”, “Palm III organizer”, “Web Publishing HTML 3.2”, “Red Hat Linux 6.o Installation Guide” och “Visual Basic 3 for dummies”.

En gång i tiden var dessa titlar och den kunskap de gav mig avgörande för att jag skulle kunna lösa problem och till och med avgörande för min yrkeskarriär. Idag är de bara omoderna och gammalmodiga. Och jag har inte plats i mitt lilla hem för att dessa omoderna böcker. Så jag måste göra mig av med dem. Och även om det gör ont ser jag ingen annan utväg än att kasta dem i återvinningen.

Det blir även väldigt tydligt hur Internet har förändrat kunskapsinhämtningen för mig. Förr var jag tvungen att beställa dyra böcker, oftast från USA, för att läsa mig till ny kunskap. Nu finns den på Internet. Enkelt och snabbt att få tag på.

[tags]böcker,bokhylla,kunskap,Internet[/tags]