Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Att ringa landstinget

Jag hade anledning att ringa en av landstingets kliniker i veckan och det är en spännande upplevelse. Man ringer in till en telefonsvarare som registrerar ens personnummer och telefonnummer och sedan säger en mekanisk röst “Vi ringer dig fem över halv nio idag”.

Så jag sätter mig och väntar på att telefonen ska ringa. När klockan är fem över halv nio ringer det självklart inte, men exakthet på minuten var inget jag förväntade mig, så jag fortsätter att vänta. Men börjar jag inte bli lite kissnödig?

Kvart i nio har det fortfarande inte ringt men nu börjar jag verkligen bli kissnödig. Men jag vill inte missa samtalet som jag är övertygad om kommer vilken minut som helst.

Fem i tio är jag fruktansvärt kissnödig. Och nu försöker jag beräkna risken för att telefonen ska ringa under de två minuter jag behöver på toaletten för att tömma blåsan.

Klockan tio rusar jag in på toaletten i panik. Och självklart ringer telefonen 30 sekunder efter att jag har börjat tömma blåsan.

På något sätt hinner jag tömma blåsan och rusa fram till telefonen innan den slutar ringa. När man lyfter luren hör jag en hurtig röst, “Tjenare Janne, det här är Jocke från XXXXXbolaget. Du som är en trogen kund hos oss…”

Det tar mig mindre än femton sekunder att förklara för Jocke att jag är inte det minsta intresserad av vad han har att erbjuda. Och så slänger jag på luren i örat på honom.

Fem över nio börjar jag fundera på om kliniken försökte ringa när jag pratade med säljaren i telefonen.

Tio över nio är jag övertygad om att kliniken ringde när säljaren var i telefonen. Nu funderar jag på hur processen är på kliniken om man inte kommer fram. Ringer man igen eller struntar man i det och tar nästa nummer i kön?

Kvart över nio inser jag att jag kanske inte fick på luren ordentligt när jag slängde på den i örat på Jocke. Så jag lyfter på luren för att kontrollera att det tutar som det ska.

Tjugo över nio är jag övertygad om att jag har missat samtalet från kliniken. Antingen ringde de när Jocke ringde och störde mig eller så ringde de när jag kontrollyfte på luren.

Fem i halv tio letar jag reda på pappret från kliniken för att hitta deras telefonnummer igen.

Halv tio sitter jag med klinikens telefonnummer framför mig med ena handen på luren redo att ringa ytterligare en gång.

Då ringer kliniken.

[tags]landsting,telefon,samtal,kissnödig,noja[/tags]