Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Bertil tvåa

BingovinnareNär jag tar min dagliga kvällspromenad får jag solen i ögonen stora delar av sträckan. Än så länge är det mer en njutning än ett irritationsmoment eftersom solen har varit efterlängtad så länge.
När jag passerar idrottsplatsen tränar några ungdomar fotboll på den stora grusplanen. Snart kommer deras spelande ersättas av ett annat spelande. Bilar kommer att fylla upp grusplanen då den lokala idrottsföreningen arrangerar bingo.

Det är lite av ett skådespel att gå förbi grusplanen när det är bingokvällar. En del deltagare kommer långt innan själva spelandet börjar. En del är så tidiga att de blir stående i en liten bilkö i väntan på att bommen som blockerar infarten till grusplanen ska fällas upp. Och flera av spelarna har sin givna plats som de återvänder till kväll efter kväll.

De som är ute i god tid brukar plocka fram fikakorgen och äta lite innan själva spelandet drar igång. Och regnar det läggs det ut gamla trasmattor eller filtar på många biltak för att regnsmattret inte ska störa spelarna när de lyssnar efter utroparens nummer.

Bingospelandet är rena folksporten här. Det är ett trivsamt sätt att tillbringa lite tid med att försöka vinna lite, samtidigt som det är svårt att drabbas av speldjävulen och spela bort hus och hem. För varje dragning tar den tid det tar och man kan bara hantera en viss mängd spelbrickor i taget.

Har man nu ingen lokal idrottsförening som arrangerar bingospel kan man alltid använda sig av Internet. Där finns det alltid möjlighet att spela. När man sitter hemma behöver man heller inte bekymra sig för vädret eller packa ner en matsäck i fikakorgen. Allt finns på bekvämt avstånd. Och det finns många spelsajter att välja på. Och vad som är än bättre är att det finns webbplatser som granskar spelsajterna så man som spelare är säker på att man spelar bingo på en ärlig spelsajt.

Att spela bingo är sådär härligt enkelt. Det finns inga krångliga regler att hålla reda på. Man markerar sitt nummer när det kommer upp och hoppas man fyller en vinnande rad innan någon annan gör det.
Bingo är riktigt svenskt lagomspel, man spelar om pengar men inte ofantliga summor, det är spännande men inte farligt spännande. Man riskerar inte att behöva spela mot någon överavancerad professionell korthaj som lurar en hela tiden.
Och ibland har man tur, ibland vinner man. Och det känns alltid härligt.

Jag rundar idrottsplatsen och passerar bakom macken, nu kommer jag ha solen i nacken resten av vägen hem. Fotbollspelarnas stojande följer mig en bit på vägen hemåt. Men nästa gång jag går förbi här kanske jag istället hör “B 2, Bertil tvåa” eka mellan husen på min väg hem.

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Blogvertiser

[tags]spel,bingo,sol,grusplan,spelsajter[/tags]