Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Blekfis

Min filippinska fru har blivit solbränd i den sköna sommaren vi har. Så hon frågade mig var hon kunde få tag på kräm för att bleka hyn, som de brukar använda på Filippinerna.
Men jag var tvungen att göra henne besviken. Jag har aldrig hört talas om att vi i Sverige har någon kräm för att bli av med solbrännan. Vi har mängder med produkter för att skapa en fejkad solbränna och ännu fler för att få en solbränna och sedan underhålla den. Men att bleka bort solbrännan känns som något extremt ovanligt i Sverige.

På tal om den sköna sommaren så var det riktigt hett under dagen. Så när jag gjorde mig ärenden utanför kontoret var det skönt att återvända till kontoret och dess svalka. Samma svalka som vi bara för några dagar sedan kallade kyla och klagade över.

Och på kvällen rullade det in ett riktigt åskväder över staden. Vi var hemma och lagade mat och förberedde för de kommande dagarna den här veckan, så vädret påverkade oss inte så mycket. Men sent på kvällen satt vi på balkongen och njöt av sommarkvällen under tiden regnet smattrade mot balkongräcket. Det är en underbar känsla att sitta där och titta på hur regnet vräker ner samtidigt som luften är varm och skön.

[tags]blek, solbränna, kräm, sommar, värme, åskväder, regn[/tags]

2 Kommentarer

  1. När din fru hittar en bra kräm så får du gärna tala om var och hur man hittar något så magnifikt! Det ska även finnas ansiktskrämer med typ 90 spf! 😀 /Mvh Solhataren

  2. Kommentar av inläggsförfattaren

    Jan

    Anna: Lyckas hon hitta en kräm så lovar jag att informera dig 🙂