Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Börja dagen med sur mage

Ibland undrar jag om en del människor stänger av hjärnan och alla sociala spärrar när de sätter sig vid en dator.

På jobbet har vi den stora glädjen att driva ett anonymt klotterplank kallat anslagstavlan på vår hemsida. För det mesta trillar det in åsikter och kommentarer om vår verksamhet som är välgrundade.
Ofta har författarna lite svårt att skilja på kommunens verksamhet och politiska partiers målbilder, men det är inga större problem för oss.

Problemet uppstår när en eller ett antal individer får för sig att vi ska vara bärare av deras hat mot enskilda individer eller verksamheter.
Då vi har ett utgivningsansvar stoppas sådana inlägg och direkt dundrar det in kommentarer om censur.
Riktigt illa blir det om måltavlan för deras avsky lämnar svar och möter upp kommentarerna, då brukar inläggen snabbt halka ner på bottennivå där det utslungas kommentarer om hur människor ser ut eller att det finns hemliga uppgörelser och beslut. Hatarna tappar med andra ord snabbt sina argument.

Frågan är vem som ska våga ta ett politiskt uppdrag i en småstad som Vadstena om det blir allt vanligare att omgivningen anonymt försöker knäcka de som försöker.
Var tar vår demokrati vägen då?

Och varför är Vadstenabor så förbaskat fega. Det finns flera sätt att försöka påverka kommunens verksamhet via medborgarförslag, allmänhetens frågestund och i princip alla förtroendevalda skyltar med sina kontaktuppgifter på hemsidan så det ska vara lätt att nå dem. I stället väljer man att anonymt angripa dem via Internet.

Idioter!

Och inte lyckas de stava mitt namn rätt heller.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,