Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Kameror

Canon EOS M6 Mark II

Canon 6M Mark II Body

Canon EOS 6M Mark II

Min nuvarande huvudkamera är en Canon EOS M6 Mark II. Det är en smidig spegellös kamera med en mindre kropp som ändå erbjuder ett bra grepp.

Jag använder den till att både fotografera och spela in video. Men jag är i huvudsak fotograf så det är vad denna kamera mest används till. Men vill jag spela in en film har jag alla hastigheter och upplösningar jag behöver, den finns även möjlighet att ansluta extern mikrofon.

Då jag gillar att använda gamla objektiv har jag ett antal adaptrar så jag kan ansluta dessa till kameran. Jag har aldrig haft problem med elektroniken i de adaptrar som stödjer elektronik.
De flesta av mina objektiv är dock helt manuella så där finns ingen elektronik att oroa sig för.

Även om jag är väldigt nöjd med min kamera så finns den en sak som irriterar mig mycket. Det är att skärmen endast kan vikas bakåt uppåt. Visst är det bra när man vill filma sig själv eller ta bilder från en låg punkt. Men vill man ta bilder i porträttformat blir det lite mer problematiskt. Från en låg punkt går det inte att vika skärmen så man ser den på ett enkelt sätt. Informationen på skärmen vänder heller inte med när man vänder kameran så man får läsa av allt på skärmen från sidan.