Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

CSAM

Rubriken på det här inlägget är kanske inte det självklara för de flesta bloggläsarna. Men det är en förkortning för det certifikat jag nu har. Sedan i söndags är jag Certified Software Asset Manager. Jag var iväg till Stockholm förra veckan och gick en tvådagarskurs. Sedan blev det hemstudier i några dagar innan jag avlade provet.

Provet gjorde jag på söndagsmorgonen, eller rättare sagt jag startade på morgonen och var klar fram på förmiddagen. Själva provet tog mig cirka tre timmar att genomföra. Det var lite svettigt för provet var på engelska och några frågor var jag osäker på om jag förstod rätt. Så när jag väl klickade på slutför och slutresultatet visades skrek jag rätt ut i glädje.

Jag har även slitet med ett annat projekt. Jag har skruvat ihop en garderob. Det var ett fruktansvärt slit. Jag föll för lockpriset på Jysk och handlade där. Det slutade med att jag fick dra på mig en läderhandske för att kunna skruva med deras lilla ynkliga verktyg utan att skava bort allt skinn på min hand. Men tjurskallig som jag kan vara stod jag hela kvällen och skruvade som en galning. Varför kan man inte använda gamla hederliga stjärnspår så kunder kan använda sina egna mejslar istället för miniverktyget som är medskickat.

[tags]csam, iaitam, csam, certifierad, test, jysk, garderob[/tags]