Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Den perfekta glödbädden…

Jag sitter på en uteplats och skriver det här. Bredvid mig står en grill som precis har fått den perfekta glödbädden, och självklart har vi redan grillat klart.
Men vad gör det när kvällssolen värmer mig och jag hör fågelsång runt om mig. Jag tillbringar några semesterdagar på en potatisgård i Östergötland och riktigt känner hur stress och vardag riktigt rinner av mig.

Det här är en perfekt avslappning efter att ha haft några intensiva dagar med storstadssemester i Göteborg. Där upplevde vi härliga dagar med att strosa runt i staden och uppleva storstadspulsen, vi njöt av god mat i olika restauranger och passade på att shoppa lite. Vi stannade bland annat till i den välsorterade godisbutiken 4-Gott och köpte en smakbit av det mesta i deras utbud. Det blev en både tung och dyr godispåse och jag är osäker på om vi kommer att hinna äta upp allt innan det blir hårt.

Annars gjorde vi det vanliga en turist gör i Göteborg, strosade runt i Nordstan, gick en sväng nere vid hamnen, besökte Slottsskogen och gjorde ett besök på Liseberg. Och besöket på Liseberg varade i sju timmar, och var inte billigt. Förutom entré och åkpass måste man äta, och så lockas man att spendera pengar på chokladhjulen, för man vill ju så gärna komma hem med en jättelik chokladask.
Någon tur i spel hade vi inte men vi hade en rolig dag med en massa åkturer, jag vägrade dock att skjutas upp eller slungas ner. Och att det regnade när vi återvände till hotellet på kvällen gjorde inget. Vi var ju redan blöta efter en tur i Kållerado och tre åk i Flumeride.

På det hela ett mycket trevligt besök i Göteborg, men dyrt. Så nu är lönen slut med cirka 20 dagar kvar till löning. Tur att jag får äta så mycket potatis jag orkar här på gården.

[tags]göteborg, liseberg, kållerado, flumeride, shopping, nordstan, potatis, grill[/tags]