Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Det blev en dag i teknikens tecken

Min mamma har under en längre tid letat efter en ny mobiltelefon Idag ringde hon och hade hittat en lur hon var nöjd med. Så det blev att fara in till Motala och hjälpa henne att göra köpte.

Hon hade hittat en Sasungtelefon hon gillade och Mobilluren i Motala fixade bästa priset åt henne. Jag såg till att att hon köpte till ett microSD så hon har gott om plats att spara bilderna på det kommande barnbarnet på.

Väl hemma monterade jag en dator och en gammal VHS-spelare så jag kan spela in mina gamla VHS-filmer. Den första filmen jag testade var ”Torsk på Tallinn” Det gick utmärkt. Så nu är det bara att arbeta sig igenom alla gamla VHS-filmer jag har.

Det är väldigt tydligt vilken dålig kvalitet VHS har. Bilden är verkligen oskarp och full med störningar om man jämför mer en DVD eller vanlig TV-sändning.

[tags]teknik,mobil,samsung,vhs,video,spela in[/tags]