Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Det här med teknik

Vi har alla olika nivåer på vår tekniska kunskap. Ibland ger det mig lite problem.

Jag fixade min mammas krånglande dator under helgen. Snabbaste och enklaste lösningen var att installera om hela om datorn. Det gick bra och alla program och filer återställdes snällt från min backup. Så jag ställde tillbaka datorn hemma hos mamma igår. Hon var inte hemma men jag tänkte att det borde inte vara några problem för henne, bara att starta datorn och jobba som vanligt.

Jag hade fel.

Idag fick jag ett telefonsamtal från min något upprörda mamma. Hon hade inget internet!

Men efter att jag samtalat med henne en stund insåg jag att hon kunde läsa sin e-post, och den kommer ju via internet. Så jag frågade vad som hände när hon startade sin webbläsare, fick hon några felmeddelanden?
Så hon startade webbläsaren och läste upp vad hon såg på skärmen, “about: blank”.

Jag hade med andra ord glömt att återställa hennes startsida. Men efter att jag förklarat för henne att hon kunde skriva in adresserna själv så insåg hon att hon faktiskt hade internet.

Sedan jag lovat henne att åka förbi och lägga tillbaka hennes startsida och webbgenvägar avslutade vi samtalet.

Teknik är fantastiskt, det är bara användarna som ger mig lite huvudvärk ibland.

[tags]internet, mamma, återställning, ominstallation, webben[/tags]