Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

En dag i Norrköping

Det var min tur att vara ledig en klämdag idag, efter att jobbat den senaste klämdagen. Då passade jag och Charmaine på att ta en sväng in till Norrköping för att besöka Arbetets museum.

Vi tog bussen från Vadstena och sedan tåg från Skänninge hela vägen till Norrköping. Det är ett bekvämt sätt att resa och man hamnar mitt i centrum av Norrköping, det var bara att gå några meter för att sedan hoppa på en spårvagn för att åka den sista biten in till kommersen Norrköping.

Vi tog oss till museet i Strykjärnet och tog hissen upp till översta våningen. Där avnjöt vi två fotoutställningar innan vi gig ner i trappen våning för våning och tittade på alla utställningar.

När vi lämnade museet och började gå mot centrum sa Charmaine till mig att hon drömt om vårt besök. Jag frågade om hon menade att det var en déjà vu känsla, men hon hävdade att hon sett exakt vad vi upplevt dagar innan. Det var inte bara en känsla utan en direkt återgivning av hennes dröm.

Det här är inte första gången hon försöker övertala mig om att hon har någon form av medial mottagning. Vi ar flera gånger tidigare varit och besökt platser i Sverige och min fru har hävdat att hon sett vårt besök i förtid.
Jag själv är alltid en skeptiker. Jag gillar logiska och naturliga förklaringar till det som sker runt om mig. Samtidigt som jag försöker hålla ett öppet sinne till det ologiska som ändå sker.

Det finns alltid någon som har upplevt något annorlunda eller tror sig vet mer än vad vedertagen vetenskap kan bevisa. Och jag personligen vill verkligen inte säga mot dem även om det inte ligger inom min personliga sfär att tro på vad de tror.

Så min fru tror hon ser vad som ska hända i framtiden, andra försöker spå in i framtiden. Jag har andra släktingar som läser sitt horoskop mer eller mindre varje dag Det är fullt möjligt att någon besöker en så kallade spådam för att få hjälp att spå tecken. Och jag som supertekniker kan välja att inte tro på någon av dem eller så behåller jag ett öppet sinne och lyssnar på alla som tror sig veta vad som ska hända.

[tags]norrköping, spå, museum[/tags]