Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

En födelsedag avklarad

Igår fyllde Charmaine år så det blev till att fira henne. Jag fixade present och bjöd på restaurang. Eftersom vi nu är två som lever på en inkomst blev firandet inte så storslaget, men vi hade trevligt tillsammans.

När man som vi lever snålt så är det lätt att börja drömma om vad man skulle göra om man plötsligt vann en massa pengar. Om man till exempel surfar in på sveacasino och några timmar senare sitter där med en drömvinst på 10 miljoner kronor. Hur skulle det påverka våra liv?

Till en början med skulle det vara betydligt lugnare i slutet av månaden. Ingen oro för kommande räkningar. Och så skulle det nog bli lite lyxkonsumtion bara för att man har råd. En bil skulle vi behöva, ett större boende och Charmaine förväntar sig nog att när vi har så mycket pengar ska vi köpa fritidshus på Filippinerna så vi har ett eget boende där när vi besöker hennes hemland.

När det sedan gäller jobb så är jag lite kluven. Visst skulle det vara skönt att sluta jobba och slippa gå upp på morgonen. Men samtidigt gillar jag mitt jobb och trivs med att ha fasta rutiner i min vardag. Och risken är väl att man blir lite snål. Tio miljoner är ingen jättesumma, man kanske fortsätter att jobba för att ha en inkomst till hyra och andra fasta utgifter för att slippa använda vinsten till vardagslivet.

Lycka kan inte köpas för pengar sägs det ibland. Men eftersom man kan till en viss del köpa frihet med pengar så är det på sätt och vis möjligt att köpa sig lycka med pengar.

Så med tio miljoner i min ficka blev jag nog lite lyckligare än vad jag är idag, även om jag inte är det minsta olycklig.

[tags]födelsedag, pengar, lycka, miljoner[/tags]