Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

En helg i Örebro i Julens teckenJulmarknad i Wadköping

Jag är precis hemkommen efter en mycket trevlig helg i Örebro. Jag har firat en julfest med mina vänner i Kinaklubben och jag har besökt en julmarknad där jag träffade tomten. Och så har jag lyssnat på julsånger tillsammans med 20-25 000 Örebroare.

Festen på Kinaklubben var årets sista aktivitet. Vill du veta mer om den är det bara att surfa in på klubbens hemsida www.kinaklubb.se.

Söndagen inleddes med att jag och de jag bodde hos sov länge (man blir trött av att äta långt in på natten), och sedan blev det julmarknad.

Jag tog med mig en lite tuff åttaårig tjej för att träffa tomten. Vi lyckades hitta till honom när det inte var så mycket folk så vi slapp köa länge. Som ren bonus fanns det ett godisstånd på julmarknaden där tomten satt så jag kunde köpa en klubba till min lilla kompis.

Senare på kvällen var det en julkonsert på Stortorget. Hela torget var fullpackat av folk. Hela konserten leddes av Ernst Kirchsteiger, ja han den där inredaren. Fast han kunde sjunga också. Några av artisterna var Charlotte Perrelli och Brolle. Det som slog mig under tiden vi var där var att om det hade varit en rockkonsert hade arrangörerna aldrig fått tillstånd av polisen. Det finns inga sektioner så alla trycker mot varandra.
Julmarknad i Wadköping

Julmarknad i Wadköping.

Angela med klubba

Eftersom jag är en så dålig uppfostrare och förebild köpte jag en stor godisklubba åt Angela på julmarknaden.

Angela med Jultomten

I Wadköping träffade Angela tomten som skrev upp hennes julklappsönskemål.

Julgran

Det fanns några konstig pyntade granar i Wadköping. Allt från CD-skivor, kassettband och godis hängde i granarna.

Angela kollar på kramråttor

Angela hittade ett stånd med råttor somkunde skutta ur famnen på försäljaren.

Juldekorationer

En julpyntad gata. Jag skulle egentligen fotografera julkonserten Oh Helga Natt, men batteriet i kameran tog slut. Och när jag grävde i kameraväskan efter reservbatteriet insåg jag att det låg kvar hemma.

[tags]Örebro,Jul,Wadköping,tomten,klubba,godis,konsert,musik,marknad,julgran,batteri,kamera,fotografera[/tags]