Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

En intressant artikel

Jag hittade en intressant artikel i Expressen. Det handlar om en tjej som har gått ner 44 kilo på ett år. Artikeln intresserar mig då hon har gjort den viktresa som jag är mitt i just nu.

För cirka ett halvår sedan insåg jag att det liv jag levde med en stadig viktökning inte var hälsosam. Eller rättare sagt människor runt omkring mig tvingade mig att inse det. Och med hjälp av en vän ändrades mina kostvanor och jag började promenera varje dag. Och det har gett resultat!

Samtidigt som halvårsstrecket närmar sig närmar sig min viktnedgång 20 kilo. Så om jag har samma viktutveckling som tjejen i artikeln kommer även jag lyckas gå ner runt 40 kilo. Och allt det här utan konstiga dieter.

Varje dag går jag minst en timma efter jobbet, undantaget är de dagar jag jobbar som potatisplockare. Ibland är jag duktig och går stavgång i en halvtimma på morgonen innan frukosten, men det sker mer sporadiskt.
Jag undviker socker, både i maten och dryck. Jag har alltid älskat att sätta i mig fikabröd och kakor, men det undviker jag nu. Och söta drycker som Cola är helt bannlysta, och så dricker jag mindre öl. Jag undviker fet mat och sätter i mig mycket grönsaker vid varje måltid. Och så dricker jag mycket vatten och grönt te.

Jag väger mig på söndagsmorgonen. Och förutom enstaka veckor är det en stadig viktnedgång. Samtidigt händer konstiga saker, som att en vecka gick jag upp ett kilo men var tvungen att dra åt svångremmen ytterligare ett hål. Det är inte helt rätt att hänga med i skallen vad som händer med kroppen. Gamla kläder långt in i garderoben börjar passa igen samtidigt som de kläder jag har på mig passar allt sämre. Men jag vill inte köpa nya för jag vet inte hur länge de passar. Det är faktiskt lite stressande.

[tags]vikt,promenad,viktnedgång,kläder[/tags]