Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

En man som heter Ove av Fredrik Backman

Efter att läst Fredriks blogg en tid var figuren Ove inte okänd för mig. Så jag köpte boken med inställningen att det var en humorbok. Och visst är den full av humor men även mycket sorg och kärlek.

Boken “En man som heter Ove” handlar inte helt förvånande om en man som heter Ove. Han är en man som gör saker på rätt sätt och går inte runt och flinar i onödan. Ett karaktärsdrag som gett honom ett rykte om att vara bitter och tjurskallig.

Men det är också en bok om villkorslös kärlek, saknad, kampen mot överhögheten i form av myndigheter och att man ibland måste erkänna att man har haft fel, även om man har haft fel jävligt länge. Boken handlar även om Sonja, Oves livskamrat och hennes stora påverkan på Oves liv.

Det är en känslosam bok som jag sträckläste. Och min bild av Fredrik Backman som författare har fått ytterligare en nyans. Nu måste jag läsa hans andra bok “Saker min son måste veta om världen“.

[tags]bok, Ove, man, kärlek, känslor Sonja,[/tags]