Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

En promenad till Nässja och hem igen

Efter att ha legat nerbäddad förkyld och eländig i några dagar fick jag nog och bestämde mig för att ta en promenad i det härliga sommarvädret.
Jag packade ryggsäcken med en liten matsäck, rejält med dryck och kameran och gav mig av mot Nässja kyrka.

Solen sken och det var härligt varmt. Tyvärr fanns det inte mycket att fotografera för alla gärden såg ungefär likadana ut hela dagen. Det enda som bröt av lite var de skördetröskor som var ute och skördade.

Det var lite tyngre att gå ut till Nässja kyrka än vad jag hade räknat med. Så jag övergav snabbt min ursprungsplan att fortsätta mot Örberga och sedan gena tillbaka över åkermarken via en liten grusväg mellan Örberga och Ullevi gård.

När jag passerade Nässja domarring fick jag plötsligt ett följe bestående av en massa flugor. Troligtvis kom de från de kor som betade runt domarringen. Dessa flugor följde mig under min fikapaus vid kyrkan och större delen av vägen hem. De var väldigt irriterande och flög runt mina öron hela tiden.

När jag hade fikat färdigt vid kyrkan tog jag vägen från Nässja förbi Järnberga för att slippa gå precis samma väg hem. Det var trevlig för fötterna att byta underlag från asfalt till grus en stund. Och det var nog en kortare väg tillbaka. Det behövde jag för när jag väl var tillbaka vid Lanakbron på hemvägen var jag tvungen att sätta mig en stund för att vila benen innan jag fortsatte den sista sträckan tillbaka till Vadstena.

Totalt tog mig promenaden med raster cirka fyra timmar. Och nu på kvällen känner jag av sträckan i både ben och fötter. Men jag har varit duktig och stretchat ordentligt så det blir nog inte så illa imorgon.

På det hela var det roligt och jag planerar redan andra längre promenader på några timmar senare under min semester. Fast imorgon blir det nog vilodag.

Skördetider

Skörd nedanför Nässja

Gravsten

Jag intog min matsäck på en bänk intill mina släktingars gravsten

[tags]promenad,nässja,järnberga,skörd[/tags]