Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

En snabblagad fiskgryta

Det var min tur att fixa middagen idag, men jag kom iväg sent från jobbet. Nu var det inte så farligt för sambon var inte helt kry och inte det minsta hungrig när jag kom hem.

Så jag gav mig ut på dagens promenad innan jag startade med matlagningen. Det blev lite sent på kvällen och hungern satte in rejält innan jag kom igång med matlagningen.

För att det skulle gå snabbt blev det en enkel fiskgryta. Jag fräste gul lök, purjolök, paprika, gröna bönor och laxtärningar. Sedan hällde jag i en burk krossad tomat och lät det koka i några minuter. Under tiden har jag kokat råris och det får åka med i grytan i några minuter och koka färdigt där. Till detta serverade jag rivna morötter.
Det gick snabbt och smakade bra.

Sambon som rynkat på näsan åt råriset åt grytan med förtjusning och berömde just råriset goda smak.

[tags]gryta,råris,lax,fräsa,koka[/tags]