Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

En söndag i Örebro

Då en liten kompis ska bo hos sin mormor i Kina i två månader tog jag idag en tur till Örebro för att säga hej då.

På vägen upp mötte jag cyklisterna som deltog i motionsloppet Halvvättern. Det är lite intressant att se hur trafikvettet helt försvinner en sådan här dag. Det värsta är mötande bilar som efter att ha legat bakom en cykelklunga i två minuter får hjärnsläpp och kör om oavsett hur mycket mötande trafik man har. Som mötande trafikant åker man med foten på bromsen för att kunna stanna snabbt när det händer.
Sedan har vi cyklisterna själva. Jag mötte dem strax utanför Motala precis efter starten. Då är klungorna stora och benen pigga så några tycker att de behöver använda mötande körfältet för att veva förbi klungan. Även dessa är kallsinniga för mötande trafik.
Men dagens värsting var en följebil. Jag mötte en klunga på en lång raksträcka och på utsidan av klungan körde en följebil. Den låg över mittenmarkeringen på körbanan så den tog halva sin egna körbana och halva mötande körbanan. Jag såg den på långt håll och saktade ner så följebilen skulle hinna köra om klungan säkert. Men den låg kvar på utsidan av klungan. När vi möttes fick jag styra ner mot vägrenen och stanna för att inte krocka. I min backspegel såg jag att följebilen låg kvar på utsidan av klungan tills de försvann bakom ett backkrön.

Dagen i Örebro var full av god mat, dataspel och fotboll på TV.

Halvvättern

Cyklister som deltar i Halvvättern

Fotboll på TV

Det blir mycket fotboll på TV när det är VM

[tags]kina,mormor,kompis,örebro,cyklister,bilar,trafik,följebil[/tags]