Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

En sväng till Örebro

Sambon och jag åkte till Örebro på lördagen för att kunna sitta barnvakt där tidigt på söndagsmorgonen.

På vägen dit skickade vi iväg en kines med tåget från Hallsberg till Göteborg. Det var lite intressant att upptäcka att Hallsbergs tågstation stänger sina serviceställen klockan två en lördag, till och med kiosken som finns i anslutning till stationen var stängd. Som tur är fungerade biljettmaskinen och en servering granne med stationen höll oss med kaffe tills tåget gick.
Trots att det var mörkt och regnigt tyckte sambon att Hallsberg var en vacker stad.

Söndagen inledde jag med att ta en promenad i området Sörby i Örebro. En massa nybyggda och halvfärdiga bostadshus granne med en äldre bebyggelse. Jag tyckte det såg riktigt trevligt ut och centrum känns inte så långt bort, om man inte åker bil för då måste man runda hela området.
Jag gick 5,37 kilometer på 50 minuter, full statistik på Sports Tracker.

Det blev lunch på Jensens och julshopping på både Dressman och BR Leksaker. Och sedan skulle det bli sång med O’ Helga Natt, men vi tyckte det var för kallt.

Hemresan blev intressant. Först åkte jag bakom en bil med bromsljusen på hela tiden. Jag satt och funderade på vad som skulle hända när han verkligen bromsade, skulle fler lampor tändas eller bromsljusen kanske slocknar. Men det enda som hända var att bilen framför plötsligt kom väldigt nära. Inga visuella varningar alls. Men allt gick bra.

Vi stannade i Askersund för kaffe på Seven Eleven. Där var entrédörren trasig så man fick dra upp dörren själv. När dörren gick igen var det rejäla krafter som slog till så det gällde att inte ha fingrarna i vägen. Tydligen hade en kvinna haft otur och fått sin vigselring i kläm. Hon var inte på ett bra humör.

[tags]hallsberg,örebro,askersund,seven,eleven,kaffe,shopping[/tags]

2 Kommentarer

  1. Fredrik

    Kanske var dimljusen som var tända?

  2. Kommentar av inläggsförfattaren

    Jan

    Det var min första tanke, men även bromsljuset i bakrutan var tänt.