Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

End of story?

Jag har under dagen läst en hel del reaktioner om SAAB-affärens snöpliga slut. Reaktionerna i den så kallade bloggosfären är blandade.

Kommunisterna är förbannade. De tycker regeringen ska gå in och förstatliga SAAB för att rädda arbetstillfällen i Sverige. Det tror inte jag är en bra idé. När staten går in och stöttar företag så de inte berörs av den ekonomiska verkligheten förbrukas inte bara skattepengar utan möjliga nya företagsmöjligheter stoppas.

Jinge säger i sin blogg “vad var det jag sa?” och han är inte ensam. Sedan finns det lite konspirationsteorier om att Koenigsegg endast försökte bluffa till sig en massa statliga pengar, eller bonusar från andra tillverkare genom att vara bulvaner, och aldrig var seriösa i sitt affärsförslag.

I Aftonbladet uttalar sig en anställd och säger “Vi gör en sån stark och populär bil så det går inte att lägga ned oss”. Det låter som den gamla tidens offentliganställda som trodde sig vara oersättliga och helt säkra i sina anställningar. Verkligheten ser helt annorlunda ut. SAAB bygger bilar som ytterst få konsumenter efterfrågar.

[tags]SAAB,Aftonbladet,Jinge,Koenigsegg,bluff,bonusar,bil,affär,bulvaner,blogg[/tags]