Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Ett enkelt halsband

En av de bästa presenter jag har köpt i mitt liv var ett enkelt halsband med ett litet hjärta. Det var inget dyrt smycke men min fru älskade det då och älskar det fortfarande. Det var nämligen den första lilla kärlekspresent jag köpte till henne.

Jag råkade se halsbandet i ett skyltfönster hemma i Vadstena och tyckte det skulle passa Charmaine perfekt. Så jag köpte det och fick en lite present inslagen som jag tog med mig till Stockholm. Det var precis innan Jul men jag bad om ett vanligt presentpapper så det inte skulle se ut som en julklapp.
Sedan var det bara att vänta på ett bra tillfälle för att lämna över presenten. Det blev på ett litet fika som vi satt på och vilade oss efter att ha vandrat runt i Stockholm city och njutit av varandras sällskap.
Charmaine blev först lite bekymrad eftersom hon inte hade någon present åt mig, men när hon öppnade paketet blev hon överlycklig.

Det har blivit fler presenter sedan dess men just detta halsband har en särskild betydelse för oss båda.

Fast ibland påpekar Charmaine för mig att jag aldrig har kommit hem med blommor till henne. Och jag måste erkänna och jag själv inte tycker det är speciellt romantiskt med blommor. Jag köper hellre ett smycke eller kanske lite choklad.

Själv tycker jag att det är roligt att gå runt i butiker och välja ut en speciell gåva, men alla gör inte det. Man har kanske varken tid eller lust till det. Men då kan man utnyttja internettjänster som kärlekspresent.se, en webbtjänst som gör det möjligt att snabbt och enkelt välja ut en kärleksgåva till någon man tycker om.