Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Ett klia sig i huvudet problem

Under förmiddagen var jag ute på en enhet som hade skrivarproblem. Någon gång under sommaren hade deras skrivare börjat krångla.

Så jag gjorde det gamla klassiska och uppdaterade drivrutinen i vår centrala skrivarhantering och tvingade ut en uppdatering till deras datorer. Det hjälpte inte så mycket. Visserligen kunde min testdator skriva ut men deras egna fixade det inte. Så det blev ett besök på plats.

Problemet var att efter min uppdatering kunde vissa program skriva ut men inte andra. Helt knäppt, så jag tillbringade en massa tid med att testa olika inställningar på en PC.

Sedan fick jag ett infall att det kanske var något kommunikationsproblem så jag kollade våra inställningar på servern. Och självklart var det där felet var. Sedan vi hade bytt kommunikationslänk till enheten hade ingen uppdaterat deras skrivarport på servern. När felet väl var lokaliserat tog det 10 sekunder att lösa det.

Jag hann precis lagom hem till lunchen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,