Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Farlig information sprids på Internet!

Internet är en fantastisk informationsbärare som har gjort många människors liv bättre. Runt om i världen avslöjas obehagliga sanningar, diktaturer faller, falska marknadsförningar avslöjas. Människor kan införskaffa ny kunskap om ämnen som som de aldrig haft en chans att lära sig om under sin skolutbildning.

Visst låter det fantastiskt och jag är säker på att Internet kommer att fortsätta att förbättra världen vi lever i på många olika sätt.

Tyvärr finns det även mörka sidor av Internet. Mörka och hemska sidor. Här frodas falska sanningar som kan göra en mörkrädd. Här finns mötesplattformar för människor med idéer om andras människors låga värde. Här samlas kunskap om hur man kan göra andra människor illa på värsta tänkbara sätt.

Fast det finns än värre information som flödar runt på nätet. Sådan information som kan skada framtiden för hela mänskligheten. Jag vill inte skriva om det i text så att det blir sökbart via en sökmotor på Internet. Istället lägger jag ut en bild nedanför texten så du kan se vad jag menar.

Farliga avslöjanden

[tags]kunskap,farligt,internet,spridning[/tags]