Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

För ett år sedan

För ett år sedan satt jag hos mina svärföräldrar i Filippinerna och tittade chockad på den löpande nyhetssändningen från Tacloban där tyfonen Yolanda hade förstört otroliga mängder byggnader och dödat en massa människor. Nu har det gått ett år. Och åter igen har människorna på Filippinerna rest sig upp efter en katastrof och fortsatt med sina liv.

Jag slutar aldrig att bli förvånad över hur det fattiga Filippinerna gång efter gång reser sig och kommer tillbaka efter en stor naturkatastrof. Hur människor alltid lyckas hitta en orsak till att le mot alla oavsett hur hemsk verkligheten runt om dem är.

Om detta fantastiska land inte var så hårt belastat av korruption vore det säkert en stor och stark ekonomi i Asien. Alla dessa krafter som lyckas komma på fötterna igen efter en katastrof borde kunna förvandla detta fattiga land till ett rikt land. Men korruptionen som finns i alla lager av samhället stryper sakta men säkert landets potential och miljoner Filippinare måste söka jobb utomlands för att sedan skicka stora delar av sin lön tillbaka till familjen.

[tags]Filippinerna, Yolanda, tyfon, återuppbyggnad, korruption[/tags]