Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Mässor och utställningar

Fotomässan 2022

Fotomässan 2022 Entré

I söndags besökte jag Fotomässan 2022 i Älvsjö. Jag har tidigare varit på fotomässa i Jönköping men detta var första gången i Stockholm.

Jag var osäker på hur intressant det skulle bli då listan med utställare inte var lång och bland annat saknades Canon som är det märke jag själv använder.

Väl på plats kunde jag konstatera att det fanns mycket intressant att titta på. Bland annat fanns det flera utställningar med många intressanta bilder.

Utställarna var inte många, det måste sägas, men de som var där hade intressanta produkter och trevlig personal som kunde prata för varan. Jag gick runt och klämde på och testade kameror som är långt över den prisklass jag någonsin kommer att ha råd med.

Sigma var på plats och visade sin Sigma fp som var en nyhet för mig. Det var första gången jag såg den i verkligheten. En liten smidig kamera med fullformatssensor. Den är vad de kallar modulär, så man köper kamerahuset och kan sedan koppla på grepp och elektronisk viewfinder och annat men tycker man behöver och har råd med.

Det som gav mest under dagen var några av de många föreläsarna. Det fanns flera scener med olika föreläsare och jag blev medryckt av speciellt två talare, det var Mikael Gustafsson som pratade om att fotografera övergivna platser, och Philip Lee Harvey som pratade om att ha hela världen som arbetsplats. Båda föreläsningarna var både intressanta och inspirerande.

På vägen ut passade jag på att titta in på fitnessmässan som pågick i hallen bredvid. Där var det betydligt mer ös, mer än dubbelt så stor lokal, massvis med aktiviteter och mängder med besökare. Så där låg fotomässan i lä, men det kanske blir större till nästa år?

Jag lämnade mässan efter att ha spenderat nästan hela dagen där, och var mycket nöjd. Jag ser redan fram mot nästa mässa.

Philip Lee Harvey föreläser