Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Grillafton i ösregn

Jag har en vän på besök så jag planerade en trevlig afton med grillning i sommarkvällen. Jag passade även på att bjuda in några från familjen. Tyvärr ville vädrets makter inte spela med mig.

När klockan började närma sig den utsatta starttiden tornade stora svarta moln upp sig på himlen. Vi letade rätt på ett stort parasoll och ställde i närheten av grillen för att kunna nyttja det som paraply om det skulle behövas. Och sedan tände jag grillen.

Samma stund som lågorna slog upp på grillkolen kände jag en droppe regn träffa mig i nacken. Och sedan kom det mer. Vårt parasoll fick omedelbart tas i tjänst som paraply ovanför grillen. Och tänkte vi, det är inte så farligt och parasollet skyddar oss. Fem minuter senare öste regnet ner.

När grillkolen var varma och det var dags att börja lägga köttet på grillen stod vattnet runt mina fötter. Vårt parasoll klarade knappt att hålla undan för regnet och helt ärligt var det nog bara grillen som ännu inte var genomsur. Så det blev till att springa i skytteltrafik med allt som skulle på grillen. För allt var förberett för att lagas till på grillen. Varefter maten blev klar fick gästerna springa in med den.

Till slut var allt grillat och inne i lägenheten. Jag fällde ihop det genomsura parasollet och bar tillbaka det till källaren. När jag gick förbi grillen igen hade den nästan självslocknat av allt regnvatten.

Nu smakade all maten bra och sällskapet var trevligt. Så även om vi fick sitta inne blev det en lyckad kväll. Det enda som var irriterande var att när vi var klara med maten slutade det att regna och snart sken solen från en klar himmel

[tags]regn,grill,parasoll,mat,paraply[/tags]