Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

GroupWiseproblem

Så det är måndag. Det finns människor som säger sig gilla måndagar. De har inte mitt jobb.

Min måndag innebär att en användare hör av sig om ett problem med GroupWise. Användaren ska gå i pension om några dagar och har börjat sammanställa en folder till sin efterträdare. Så hon har börjat skriva ut den del meddelanden från sina arkiv.

Hon har sparat en massa meddelanden från GroupWise genom att dra och släppa dem i en katalog. Men nu när hon ska öppna dem får hon ett konstigt felmeddelande. Det visar sig att när man drar ett meddelande från GroupWise till filhanteraren skapas inte en kopia av meddelandet utan endast en genväg in till databasen i GroupWise, Novell TID: 10095615. Och har man raderat meddelandet från GroupWise går det inte att öppna något meddelande via genvägen.

Problemet är att symbolen på muspekaren när man drar ett meddelande från GroupWise visar att man kopierar meddelandet. Ikonen i utforskaren visar ett meddelande och har ingen identifikation av en genväg.

Min användare har “sparat” meddelanden genom att dra dem från GroupWise till utforskaren och raderat dem sedan 2011. Gissa vem som får sitta och leta backuper på GroupWise resten av veckan?

Novell kommer på besök på onsdag. Vi får se om mitt blodtryck har gått ner tills dess.

[tags]novell, groupwise, gwi, kopia, tid [/tags]