Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Hur mycket bloggportal är Bloggportalen?

Bloggportalen är en webbplats där bloggare kan länka sin blogg till så andra kan hitta till bloggen antingen vi listningen av de senaste bloggposterna eller en geografisk indelning eller via olika kategorier. I grunden är det en smått genial tjänst för att ge en överblick och sökfunktion över mängder av bloggar i Sverige.

Men jag blir mer och mer besviken över innehållet i Bloggportalen. Mängder av de inlägg som listas där från bloggar är återpubliceringar av andra publiceringar. Det går nämligen att läsa in flöden från olika bloggar och nyhetssajter och återpublicera dem på sin egna blogg. Och allt fler väljer att göra så för att få många publiceringar på sin blogg vilket leder till många träffar på Bloggportalen och indexerar upp bloggen i Googles sökmotor vilket båda leder till mer trafik till bloggen som i sin tur ger reklamen på bloggen ett högre värde när någon klickar på den.

Det handlar allt alltså krasst om rent ekonomiskt intresse. Och det flödar internet med en massa tråkiga återpubliceringar vilket gör hela webben tråkigare. Och det gör Bloggportalen dödstråkig!

Varje gång man går inte på Bloggportalens startsida där de senaste publicerade inläggen finns, där man förr hittade nya spännande bloggar, ser man nu istället en massa återpublicerade nyhetsinlägg.

[tags]bloggportalen, återpublicering, nyhter, bloggar, flöden[/tags]