Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Inget varmvatten

Jag har inget varmvatten i duschen här i Filippinerna. Första kvällen när jag skulle ta en dusch var jag lite skeptisk till att duscha i kallvatten. Men här är det varmt och fuktigt varje dag. Och jag svettas konstant så nu är de korta minuter jag står i duschens kalla vatten helt ljuvliga. Och det är den enda korta stund då jag inte svettas. När jag är klar med duschen och börjar torka mig börjar jag svettas igen. Så jag är konstant blöt när jag rör mig.

Nu har jag riktigt tur för min svärmor tvättar varje dag och och ser till att jag alltid har fräscha kläder. Och jag har följt min svågers exempel och skaffat en “svettnäsduk” som jag kan ta fram ur fickan och torka svetten ut ansiktet med när jag är ute i värmen. Och som extra åtgärd har jag ibland en liten frottéhandduk nerstoppad i bak i kragen för att fånga upp svetten som annars rinner utmed nacke och rygg. Små och enkla metoder för att känna sig lite fräschare i värmen.

På grund av allt detta svettande dricker jag stora mängder vätska. I huvudsak rent vatten. Mina snacklinningenvärföräldrar har köpt hem en stor blå dunk med dricksvatten åt mig för att försäkra sig om att jag inte ska bli dålig i magen. Och de tappar hela tiden upp en tillbringare med vatten från den dunken och har stående i kylskåpet så jag alltid har kallt vatten att tillgå.

Så jag lever rena lyxlivet här. Jag har det varmt och skönt och blir ompysslad hela tiden.

[tags]filippinerna, värme, svett, vatten[/tags]

1 Kommentar

  1. stenya

    Skönt att höra att du är i god vigör och blir väl omhändertagen. Vi var alla lite oroliga för dig…
    /stenya