Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Internet är livsfarligt

Amerikanska flygvapnet har lärt sig den hårda vägen att Internet kan vara en mycket farlig plats. Så kallade hackare, eller crackers som vi kallar dem, har tagit sig in i flygvapnets datasystem och stulet tusentals filer om nästa generations stridsflygplan F35 Joint Strike Fighter. De lyckades även ta del av flygvapnets trafiksystem så de kunde hålla reda på varje stridsflygplan runt om i hela världen.

Oavsett om man nu är ett flygvapen eller en vanlig hemanvändare måste man skydda sig mot mindre trevliga individer på Internet. Oavsett vilket operativsystem man väljer att använda på sin dator är det vissa steg man behöver göra.

Skaffa en brandvägg, både på din bredbandsanslutning och lokalt på din dator. Alla operativsystem har svagheter.

Skaffa ett virusskydd som uppdateras löpande. Ett virusskydd är ett måste hela tiden uppdateras med nya definitionsfiler för att vara till nytta.

På de webbplatser där du gör ekonomiska transaktioner eller olika inloggningar ska du vara misstänksam och kontrollera att adressen du ansluter mot är rätt och inte bara liknar den vanliga adressen. På så sätt slipper du bli offer för en phishing.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4966844.ab

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,