Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Jag är en dålig förebild

Vi besökte Biltema i Motala och där bjöds det på gratis fika. Bulle, mariekex och kaffe eller saft. Samtidigt som Lucy och jag mumsade i oss var en mamma där med sina två barn. Hennes lilla flicka tyckte kexen var väldigt goda och ville ta ett extra. Men hennes mamma stoppade henne och sa att man bara fick ta ett kex.

Den lilla flickan tittar längtansfullt mot skålen när jag tar ett kex. Så hon vänder sig mot sin mamma och säger med en bedjande röst, men får man verkligen bara ta ett kex?
Ja, säger hennes mamma. När man blir bjuden tar man bara ett glas saft och ett kex.

Flickan suckar lite besviket och fortsätter att titta mot skålen där jag står och mumsar i mig mitt kex. Demonstrativt tar jag ett kex till och stoppar hela i min mun. Sedan sträcker jag långsamt fram handen mot skålen och tar upp två kex till i handen.

Den lilla flickan tittar nu storögt på mig, sedan sin mamma som tittar strängt på henne. Hon tittar på mig igen där jag står med min full med kex och har fullt upp med att hålla mig för skratt. Sedan tittar hon på skålen med kex, funderar i några sekunder. Och så går hon med små bestämda steg fram till skålen och tar ett kex till som hon äter med ryggen demonstrativt vänt mot sin mamma.

Jag går därifrån och håller för min mun med ena handen för att jag inte ska skratta kexsmulor över alla andra kunder runt om mig.

[tags]biltema,motala,kex,fika,flicka[/tags]

1 Kommentar

  1. Yue

    very funny! love baby girls!!