Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Jag, en badkruka

Jag erkänner villigt att jag inte ät mycket för att bada på sommaren. Men de senaste dagarna med tropisk värme, solsken och värmevarning från SMHI kände jag att det kunde vara dags att ta årets premiärdopp.

Jag har en stort överskott i min flexbank på jobbet så jag kan om det är lugnt lämna arbetet tidigare på eftermiddagen om det är lugnt. Och gårdagen var lugn så jag for hem redan klockan tre och packade in fru och badkläder i bilen. Ungefär samtidigt började det regna.

Jag tänkte positivt och intalade mig att det nog bara var en lokal åskskur och började åka mot Skänninge och badet i Månsjön. Men regnet tilltog ju närmare vi kom Skänninge. Jag tittade över slätten mot Motala, där sken solen.

Så det blev kursändring mot Motala och hela vägen dit sken solen. Väl framme i Varamobadet började det duggregna. Men vi höll ut och snart tittade solen fram igen. Så jag fick mitt första dopp för året. Det var inte så farligt kallt, helt acceptabelt för att vara Vättern. Charmaine däremot nöjde sig med att vada lite intill strandkanten. Hon tyckte det var lite för kallt i luften för att bada.

Efter doppet blev vi sittande på stranden och tittade på alla andra som badade. Sakta tornade stora mörka moln upp och efter en halvtimma packade vi ihop och lämnade stranden. Lagom till att vi satte oss i bilen började det regna igen. Men jag fick i alla fall mitt dopp.

På kvällen blev det bakning. Frun gjorde Leche Flan och eftersom det då blev en massas äggvita över fixade jag till en plåt med maräng.

Nu är det bara dagar kvar till min semester.

[tags]regn, bad, dopp, Motala, Skänninge, varamobadet, månsjön, leche, flan, maräng[/tags]