Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Jag har bakat

Eftersom min sambo har blivit så förtjust i svenskt saffransbröd beslutade jag mig för att försöka mig på att baka lite.

Jag hittade ett recept på nätet som jag trodde jag skulle klara av att göra och gav mig i väg på en snabb inköpsrunda för att få tag på de ingredienser som inte fanns hemma.

Östenssons hade allt men tjejen i kassan förvirrade mig lite när jag bad om saffran. Hon frågade vilken sort jag ville ha, och jag frågade lite förvirrat om det fanns olika sorters saffran. Det visade sig handla om två olika leverantörer. Den ena kostade 10 kronor kuvertet den andra 2 för 30 kronor. Jag valde att köpa två för tjugo kronor. Varför den andra leverantören har ett högre pris på sin saffran vet jag inte, kanske är det olika kvaliteter på saffran?

Väl hemma rörde jag ihop degen. Det blev mängder av deg. Och enligt receptet skulle den jäsa till sin dubbla storlek så jag delade på den färdiga degen i två bunkar för att få plats med allt.

Enligt receptet skulle jag få ut cirka 30 bullar av degen men jag fick lite över fyrtio stycken vackra lussekatter. Och de blev riktigt goda!

Lussekatter

Mina goda lussekatter

Glad sambo

Min glada sambo som nu har en hel hög med saffransbröd att äta

Stolt bagare

En stolt och något självgod bagare

[tags]bak,saffran,deg,bullar,lussekatter[/tags]

1 Kommentar

  1. Gott med lussebullar!