Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Jag har blivit med mobil

Efter att jag tröttnat på min gamla mobil som är en reserv eftersom min förra mobil gav upp kontakten med omvärlden gav jag vika för lockropen från min mobiltelefonleverantör. Jag förlängde mitt abonnemang och blev med en ny mobil på köpet.

Det är ett tekniskt litet underverk med Internetanslutning, kamera och videofunktion. Det går att titta på film och lyssna på musik. Och enligt handboken ska det gå att ringa från den, jag har ännu inte listat ut hur.
Ja, ja teknikens under. Telefonen har en smart rättstavning som inte kan stava till min mammas namn så den har jag fått slå av.

Gårdagskvällen blev en helkväll med att få över mina kontakter från den gamla telefonen till den nya. De var självklart sparade i telefonen och inte i SIM-kortet.

Sedan fick jag igång Internet och kunde provsurfa lite. Men jag hittade inte hur man stänger av Internet när man har tröttnat. Inte står det något i handboken och inte finns det någon knapp som heter stäng heller.
Tillslut gjorde jag som jag alltid säger åt folk att göra när de ringer med sina datorproblem till mig. Starta om!

Handboken hänvisar hela tiden till ”läs mer på vår supportwebb…”. Och när man tittar på denna supportwebb kan man köpa en massa tillbehör till telefonen, och så finns det en handbok att ladda ner. Fast det är samma handbok som följde med telefonen.

Förvirringen är total.

Fast roligt är det.

nokia02

[tags]mobiltelefon,telefon,Internet,handbok,Nokia,teknik,förvirring[/tags]