Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Jag överlevde Stockholm

Min resa till Stockholm under gårdagen gick bra. Jag överlevde och jag har inte hört något annat än att Stockholm finns kvar.

Jag deltog i firandet av det Kinesiska nyåret. Det började i Kungsträdgården och fortsatte på Östasiatiska museet. Kallt och snöigt var det men väldigt roligt. Men det skriver jag inget mer om här utan hänvisar till min blogg om Kina.

Efteråt gick min kompis Lydia och jag och åt mat på den trevliga restaurangen Arigato tillsammans med restaurangens ägare Jens. Mätt och nöjd med dagen påbörjade jag min hemresa.

Under mitt tågbyte i Linköping som varade i två timmar gick jag på restaurangen på järnvägsstationen. Där hade de stängt köket så jag fick livnära mig på inslagna smörgåsar och medan jag åt dem började personalen torka golvet runt mina fötter. Kanske inte det bästa sättet att få bra rykte.

Sedan blev det att åter uppleva Östgötatrafikens underbara nya kortsystem. När jag skulle betala resan med mitt kort hängde sig hela kassasystemet. Så alla som kom efter mig fick åka gratis.

Och inte fungerade systemet på bussen hem från Mjölby heller. Så alla fick åka på en zonbiljett oavsett hur många zoner man skulle.

Kramdjur
På tågresan till Stockholm satt två små tjejer i stolsraden framför mig. De hade ett litet kramdjur som skulle sitta i fönstret hela resan.

Publik
Det var fler än jag som ville vara med och se uppträdet i Kungsträdgården.

Lejonhuvud
Vi hade inget tur med vädret men killarna som gjorde lejondansen kom igång efter en stunds tvekan i snövädret.

[tags]Stockholm,Östgötatrafiken,kort,biljett,Arigato,lunch,mat[/tags]