Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Jag wavear för fullt

Efter veckans resa till Stockholm där jag fick en förhandsvisning av Novell Pulse som är ett gränssnitt/add-on till Google Wave har jag börjat använda Wave för att få en idé om hur det fungerar.

Det är lite som när Internet började användas. Man hade på känn att det skulle bli stort men när det började var det riktigt dåligt. Wave har få användare just nu, det är lite oklart hur man ska använda det och Google har haft svårt att nå ut med det.

Det grafiska gränssnittet som Google levererar är ingen höjdare just nu. Det erbjuder inte så mycket men det har helt klart potential. Fast om man jämför med Novell Pulse ligger det långt efter. Fast Pulse finns inte ute på marknaden ännu och kommer inte att vara ett fritt verktyg när det väl är klart för leverans. Och helt klart är Google den stora vinnaren då Pulse utnyttjar Waves protokoll i botten och kommer att stärka Wave och Googles marknadsandelar.

Hur som helst är det dags för nya tider. Vanlig e-post och IM är inte tillräckligt för en modern kommunikation så kanske har Google lyckats hitta en marknad innan den efterfrågas. Hatten av för dem i så fall.

Nu ska jag försöka övertyga styrelsen i min förening att börja köra Wave så jag får testa det lite mer skarp.

[tags]Google,Wave,kommunikation,sammarbete,Novell,Pulse[/tags]