Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Jordsnurr, födelsedag och ålderdom

När jag växte upp beskrev man sin ålder i annonser om brevvänner och andra sammanhang som jordsnutt. Det lät så häftigt. Sedan blev man äldre och insåg att ett jordsnurr är ett dygn, och en mer korrekt begrepp vore solsnurr.
Det får vara hur det vill med det, jag har i alla fall vandrat på denna jord i 38 år i och med idag.

Dagen har avlöpt stillsamt med en bjudmiddag. Födelsedagar som vuxen är inte det samma som när man var barn. De är mycket bättre!
Nu firar man som man vill. Inga tråkiga släktkalas och tråkiga presenter som samlarskedar. Jag har ännu inte förstått vad man ska med en hel hög med silverskedar till.
Min dag tillbringades med min pappa och sedan mamma, lillasyster och hennes sambo. Jag blev bjuden på en god middag på Wetternmagasinet i Motala och fick förstärkning till min resekassa till sommarens resa.

Så har man då vandrat på Moder Jord och satt sina spår i 38 år. Jag vet inte om det är så stora spår men lite märken borde jag ha gjort. Och efter ett år borde man vara ett år visare och det kanske jag är men tyvärr har jag nog lyckats glömma lika mycket som jag lärt mig, eller mer.

Just idag känner jag mig lite gammal men det beror nog mest på att jag är väldigt trött. Ålderdomen har inte slagit till riktigt ännu. Fast nu borde den inte vara långt borta.

Bjudmiddag
Jag blev bjuden på en god middag av min mamma.

Anna
Min lillasyster var med och åt.

[tags]födelsedag,ålder,kunskap,jordsnurr[/tags]