Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Julen kommer tidigt

Redan när jag landade i Manila såg jag julpynt och nu när jag går runt i köpcenter här spelas det julmusik på hög nivå. Jag har redan tröttnat på den amerikanska versionen av Stilla Natt och jag kommer säkert hinna tröttna på andra julsånger innan jag lämnar Filippinerna. Enligt min fru börjar butikerna med sitt julpynt den första veckan i september.

Förutom att butikerna har börjat julpynta säljer de så klart julpynt. Och nu snackar vi blinkande lampor! Stora montage av lampor i olika mönster som stora stjärnor och annat, blinkar i hysteriskt tempo.

Jag funderar på att investera i den största blinkande stjärnan som jag sett hitintills och ta med mig den hem, och montera den på min balkong. Den kommer att förvandla den svenska mörka vinternatten till lysande dag och hålla alla mina grannar vakna.

Hemma hos mina svärföräldrar är granen redan klädd och huset pyntat. Så även här är man redo för julen.

[tags]jul, pynt, stjärna, lampor[/tags]