Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Julmarknad på Skansen

I helgen åkte vi till storstaden och besökte julmarknaden på Skansen. Innan vi hamnade på Skansen blev det lite fika och shopping inne i Stockholms centrum. Det skulle tydligen bli demonstrationer under dagen men det såg vi inte mycket av.

Vi vandrade runt på Åhléns City en stund och passade även på att ta en fika där. Deras toaletter är välskötta och kostar tio kronor att utnyttja. Ett humant pris i nöden. Men deras övriga priser är allt annat än humana.

Vi gick även förbi Hötorget men det var helt utrymt inför Nobelfirandet. Den enda aktivitet som var igång var en högtryckstvätt på trappan till Konserthuset. Men i Hötorgshallen var det full fart. Det är trevligt att gå runt och titta på de spännande utbuden som finns där. Jag får minnen från barndomen och veckohandeln i Saluhallen i  Motala. Även om utbudet var betydligt mindre i Motala.

Sedan var det dags för besöket på Skansen. Det var första gången jag var där. Det är lite småmysigt att gå runt bland de olika byggnaderna och titta in in husen.

Deras julmarknad var stor och hade mycket roligt att erbjuda. Tyvärr var priserna i högsta laget. Ett liten mugg med glögg kostade mig 30 kronor, men då var det äkta vinglögg. Tyvärr gillade inte sambon glögg så jag får svårt att övertyga henne att vi ska köpa hem det till julen.
Inte gillade hon brända mandlar heller, men det klagade jag inte på för då fick jag äta upp hela påsen själv.

Vi åt på en servering som heter Terassen, Bra mat till bra priser men mycket folk. Det var högljutt och stökigt med barn som sprang runt och skrek. Och små knattar som springer runt benen på mig samtidigt som jag balanserar två tallrikar med mat och alla tillbehör är inget jag uppskattar.

På det hela var det en trevlig resa, även om sambon inte förstod meningen med att åka till Stockholm utan att shoppa.

Lucy i Stockholm

Lucy i Stockholm

Hötorgshallen i Stockholm

Hötorgshallen i Stockholm

Skönsång på Skansen

Skönsång på Skansen

Lucy värmer händerna

Lucy värmer händerna inne i smedjan på Skansen

[tags]stockholm,skansen,julmarknad[/tags]