Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Julstaden Göteborg och Jul på Liseberg

På lördagen åkte jag och med min mamma tillsammans med personalklubben till Göteborg för shopping och Jul på Liseberg.

Mamma och jag drog runt på olika julmarknader och handlade lite innan vi intog en mycket god lunch på Pastakrogen på Norra Hamngatan. Vi fick en mycket god pastalunch innan vi fortsatte vår shopping.
Vi besökte bland annat den kinesiska butiken Xinda. Jag köpte ett set Mahjong för att träna spela och min mamma hittade en snygg silkesskjorta till ett nedsatt pris.

Sedan var det dags att ta sig ut till Liseberg. Vi var ett litet gäng som promenerade från Nordstan till Liseberg och tittade på julbelysningen i staden. Det var kanske inte det roligaste jag har gjort i mitt liv men julfilmen som visades mot konstmuseets fasad var bra.

Liseberg var full av människor med synfel för varje gång jag stannade in för att titta på något gick två-tre personer in i ryggen på mig. Efter cirka en timma tröttnade vi på allt folk och försökte hitta någon plats att sitta ner och äta. Men det var långa köer överallt.

Eftersom vi inte var direkt imponerade av Liseber och jag var riktigt hungrig gick vi ut från Liseberg via södra entrén och hittade snabbt ett trevligt lite ställe som hette Tim’s Thai Kök. Där vräkte vi i oss kycklingvingar.

Så det var lätt att somna med magen full av kyckling på hemresan.

Julmarknad i Kronhuset

Julmarknad i Kronhuset

Göteborgshjulet

Göteborgshjulet i mörker

Belysning på Kungsgatan

Belysning på Kungsgatan

Julfilm på Götaplatsen

Julfilm på Götaplatsen

Ett "fruset" vattenfall utanför Liseberg

Ett "fruset" vattenfall utanför Liseberg

[tags]vinter,liseberg,göteborg,belysning[/tags]