Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Kommando: Snusk i TV3

Jag såg precis programmet Kommando: Snusk på TV3. Det gav lite flashbacks till mitt tidiga arbetsliv då jag jobbade på kommunens parkavdelning och körde renhållningsrundan. Med renhållningsrundan menas att man tömmer alla papperskorgar och hundträckskorgar samt plockar upp skräp som ligger ute på grönområden.

Det var ett roligt jobb. Inte så att jag gillar lukten av hundskit eller tycker det är fantastiskt roligt att gå med böjd rygg en hel dag och plocka skräp, men det var ett fritt jobb. Mycket eget ansvar och det var uppskattat av många i staden. Efter att jag varit iväg några månader på ett annat jobb och återvände möttes jag av en massa Vadstenabor som hälsade mig välkommen och uttryckte glädje över att mina rutiner fungerade igen.
Det var heller inte så dåligt att under sommaren köra rundan vid Tycklingebadet och se alla snygga tjejer i baddräkt.

Nåja, i TV-serien hade de mycket problem med sprutor. Under mina år såg jag aldrig en enda spruta. Det dök upp en och annan kniv, plånböcker, nycklar och en massa hundskit!

Problemet var att många hundägare tyckte det var under deras värdighet att plocka upp efter sina hundar. Har du kört en trimmer rakt in i en blöt hundskit? Eller suttit på en gräsklippare av cylindermodell och kört över en hundskit? Det skvätter över hela dig och det luktar något djävulskt. Får du det i ögonen eller munnen riskerar du att få en mängd infektionssjukdomar.

Så jag jagade hundägare genom hamnparken när jag så dem strunta i att ta upp efter sina håriga äckliga husdjur. Men tro inte att någon skämdes för att lämna skit över hela parken. Det var antingen mitt problem att städa efter dem eller så ansåg de att de hade någon förhöjd äganderätt över parken så de hade rätten att använda den som sin hundtoalett.

Förutom hundägarna var det ett trevligt jobb, och det gav alltid lite extra inkomster i form av pant för alla burkar och flaskor som jag hittade.

[tags]renhållning,tv3,snusk,hundägare,hundskit,parken,hamnpark,Vadstena,städa,pant,flaskor,burkar[/tags]