Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Kraschad av Fredrik Virtanen

På två dagar läste jag igenom Fredrik Virtanens bok Kraschad, boken om hans katastrofala börsäventyr där han förlorade en million kronor.

Det är en öppen och personlig bok som ger inblick i en persons självbedrägeri, förhoppningar, ångest och självömkan. Med rasande fart rör sig författaren mellan sina barndomsminnen från Motala till detaljnivå på vilka webbsidor han stirrat sig blind på och handlade på under tiden pengarna gick förlorade.

I boken beskriver författaren alla de beslut han tog, alla varningssignaler han valde att inte se.  Men hans öde beskriver även en nutidshistoria som vi alla har upplevt, lever i nu och kommer att leva med i framtiden, det ser PPM till.

Boken är full av citat från mängder av experter som genom åren stått i TV-studios och gett råd som lett till att människor har tagit katastrofala ekonomiska beslut. Och författaren misstänker i boken att alla dessa experter från banker och investeringsrådgivare har en gemensam agenda gentemot den lilla investeraren, eller så är de bara amatörer. Och kanske har han rätt.

Boken är helt klart läsvärd, oavsett om man är intresserad av aktiemarknaden, eller som jag helt ointresserad.