Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Läkarbesök

Efter dagar med svullen fot och blå tå tvingades jag av min sambo att kontakta vårdcentralen om min onda tå.

Jag förväntade mig att bli avvisad med hänvisning till att man inte gör något åt brutna tår, men istället tyckte sköterskan i telefonen att en läkare behövde titta på tån. Min beskrivning av svullenhet och blåa färg gjorde henne tydligen bekymrad.

Så jag haltade över till vårdcentralen från mitt jobb och betalade 150 kronor i avgift. Snabbt fick jag träffa min trevliga läkare som granskade min tå och vickade på den i någon minut.

Han konstaterade att jag gjort helt rätt när jag dog tån rätt och tejpade den så fort det hände. Och att jag troligtvis slagit tån ur led och fått en mindre fraktur. Men man gör inget åt det utan det handlar bara om att härda ut. Stadiga skor och lägga foten i högläge när man vilar rekommenderas. Och så ska jag räkna med att läkningen tar tid, lång tid.

Så nu oroar jag mig riktigt ordentligt för mina promenader. Som foten känns nu klarar jag inte av att gå de sträckor och inte hålla det tempo som jag är van vid. Så nu måste jag hitta ett annat sätt att hålla förbränningen igång så viktminskningen fortsätter.

[tags]tå,läkarbesök,vårdcentral,promenader,förbränning,viktminskning[/tags]