Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Lat

Jag har inte lyckats prestera något under dagen. Jag sov halva dagen och sedan har jag bara slappat. Jag undrar om jag håller på att få feber. Är helt håglös och trött hela tiden.

Så jag kollade igenom bilderna jag tog när jag var ute på staden igår. Det var härligt väder även om det var lite kallt. Och tydligen börjar jag bli riktigt gammal för en massa bilder jag tog får mig att minnas och bli nostalgisk.

Skylten till Birgittas sjukhus norra är fel på så många sätt. Det är många år sedan BS som det kallades här i Vadstena, var så stort att det fanns flera områden. Idag finns bara rättspsykiatrin kvar. Skylten pekar mot den gamla infarten till sjukhusområdet. Idag hamnar man i en återvändsgränd om man följer skylten.

Den gamla macken som hette Preem de senaste åren. Men nu när macken är nedmonterad ser man spåren av den gamla texten. Granne med den gamla macken fanns förut ett litet gatukök, men det är rivet sedan flera år tillbaka.

Gamla macken

Den gamla biografen Saga. Utanför den har jag väntat på insläppet till ett antal filmer. Oftast var jag för ung för att komma in men det var aldrig någon som kollade vår ålder. Här såg jag Stjärnornas krig och Rambo. För att inte tala om den gången jag och min kompis med hans pappa såg Tarzan, apornas konung som matiné. Pappan ville inte sitta långt bak i salen bland alla gapiga tonåringar. Vi satte oss istället i mitten av salen. Stort misstag! Så fort ljuset släcktes ner blev vi bombade av godis, papperskulor och gud vet vad. Idag är det en privatbostad.

Den gamla biografen

[tags]vadstena,nostalgi[/tags]