Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Lever politiker och journalister i samma värld som jag?

Överallt snyftar politiker över att svenskar inte tänker delta i parlamentsvalet till EU. Och även i pressen kraxar journalisterna om svenskarnas ointresse. Nu har till och med Aftonbladet dragit igång en ”kampanj” där man tydligen betalar människor att gå och rösta i EU-valet. Och Aftonbladets Lena Melin ”krossar” de tretton vanligaste argumenten för att inte rösta.

Nu delar jag inte politikernas och pressens inställning till väljarnas aviga inställning till valet. Överallt pratar folk om valet, och nästan överallt är man förbannad för att det saknas information. Trots att man aktivt söker information på Internet och andra kanaler är det svårt att hitta information om hur Europaparlamentet påverkar vår vardag.

Hur påverkas den kommunala barnomsorgen av Europaparlamentets beslut?
Det är inte lätt att veta men många beslut och upphandlingar som sker i kommuner påverkas av de regler som Europaparlamentet beslutar. Har ni hört många kandidater prata om det i sina valtal?

De som vill väljas in i parlamentet är upptagna med att prata om hur viktigt EU-valet är för freden och säkerheten i Europa.
Nu har vi inte haft krig i Sverige på många år, och EU:s fredsarbete fungerade inget vidare i Balkan när kriget pågick där.
Det känns som rena rökridån.

De finns en miljon frågor om valet till Europaparlamentet men varken politiker eller press är riktigt intresserade av att besvara dem. Det kanske är för krångligt för oss svenskar eller så är det för krångligt för de som ska förklara det för oss.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,