Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

lubuntu, en trevlig bekantskap

Min pappa “lånar” en gammal bärbar dator av sin bror och han “lånar” även mitt mobila bredband. Han har en längre tid klagat på att det går dåligt att surfa för han får ofta felmeddelande om att sidan inte kan visas.

Så jag installerade Linuxdistributionen lubuntu på en gammal dator i samma skick som den pappa använder. Det var en enkel installation, men då lubuntu ska vara resurssnålt installeras inte alla paket man tar för givet i Ubuntu så jag fick slänga på ett litet program som heter usb-modeswitch för att få igång det mobila bredbandet.

Min pappa vill ha låg upplösning för att se bra och lubuntu envisades att hela tiden välja den högsta upplösningen datorn klarar. Så jag fick pilla lite för att upplösningen skulle bli rätt. Men nu fungerar det som det ska.

Nu har han använt datorn i några dagar och är nöjd. Nu kan han besöka sina favoritsidor utan problem. Datorn är inte särskilt hårt belastad utan att han för den delen har fått ge avkall på ett väl fungerande grafiskt gränssnitt.

För min pappa som nöjer sig med att surfa på en gammal dator är lubuntu en utmärkt lösning.

Är du nyfiken på Ubuntu och de olika utgåvorna av Ubuntu kan du besöka Ubuntu Sverige.

[tags]Linux,Ubuntu,lubuntu,surfa[/tags]