Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Lundby-Wedin

Som gammal kommunalare har jag ett särskilt öga till Wanja Lundby-Wedin. Jag har strejkat för att de lägst avlönade skulle få en lön som låg över existensminimum efter skatt. Och jag och mina fackanslutna likar har hotat att gå ut i strejk om inte brandmän som utan tvekan riskerar sitt egna liv för att rädda andras liv skulle få en bättre lön. Vid varje tillfälle har Wanja dykt upp i pressen och härjat om att vi kommunalare ska veta vår plats och inte kräva högre lön, det är skadligt för vårt land. De enda som ska ha högre lön är de som jobbar inom exportindustrin. Så nu undrar jag Wanja Lundby-Wedin, jobbar Christer Elmehagen inom exportindustrin? Och hur är det med dig själv?

Att en VD försöker att förse sig så mycket som går är kanske inte så mycket att förvåna sig över. Även om summorna är svindlande så är det ändå ett problem som finns i hela den ekonomiska sektorn. Men att en styrelseordförande inte har koll på vilka beslut han eller i det här fallet hon deltar i är rent för jäkligt.

Mina pengar i AMF ska bort därifrån, styrelsen har visat sig vara helt inkompetent. Sedan får jag fundera på hur jag ska göra med mitt fackliga medlemskap. Kommunal envisas med att vara en del av LO och mitt förtroende för LO är försvunnet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4752282.ab